ISO 22301 - Business Continuity


ISO 22301 is de internationale norm op het gebied van Business Continuity. De norm presenteert een raamwerk voor organisaties die voorbereiden, plannen, en controles uitvoeren om te reageren op storende incidenten. De norm werd ontwikkeld om organisaties te beschermen tegen mogelijke verstoringen.
Er wordt rekening gehouden met onvoorziene omstandigheden, zakelijke behoeften en capaciteiten van de organisatie.
Een BCMS helpt organisaties om te gaan met incidenten die van invloed zijn op alle bedrijfskritieke processen en activiteiten, van het uitvallen van een enkele server tot het volledige verlies van grote faciliteiten.

Met het gebruik van een ISO 23301 managementsysteem brengen organisaties in kaart welke bedreigingen relevant zijn en invloed hebben op kritische processen van de organisatie. Bovendien stelt de norm de organisatie in staat om alle potentiële dreigingen tijdig te plannen, zodat wanneer dit werkelijkheid wordt, het bedrijf niet tot stilstand komt.

Het gebruik van een BCMS bied verschillende voordelen zoals proactief impact gebeurtenissen te minimaliseren, houdt bedrijfskritische functies actief tijdens crisismomenten, brengt actuele en toekomstige bedreigingen in kaart en minimaliseert downtime tijdens crisismomenten en versnelt de tijd voor herstel.

Hoe groot of klein de organisatie, tegenslagen kunnen aanzienlijke gevolgen hebben. Gelukkig is ISO 22301 is ook geschikt voor kleinere organisaties.

Het combineren van een ISMS (information security management system) en BCMS is de meest robuuste manier om cyberweerbaarheid op te bouwen en ervoor te zorgen dat uw organisatie zo snel mogelijk weer over kan gaan tot de orde van de dag.

Ongeacht de omvang, de aard van de activiteiten of de sector van de organisatie, zij is kwetsbaar voor vele vormen van verstoringen. Natuurrampen, politieke verstoringen, terrorisme en technologische storingen kunnen zich op elk moment voordoen en leiden tot bedrijfsstoringen.

De norm biedt een kader voor het bepalen van de potentiële verstoring, de zakelijke impact, het ontwikkelen van de strategie door Plan - Do - Check - Action om een Business Continuity Management System (BCMS) te implementeren, te beheren, te bewaken, te herzien, te onderhouden en voortdurend te verbeteren.

 

Business Continuity Management System de CyberManager

- Identificeer en beheer huidige en toekomstige verstoringen van het bedrijf.
- Minimaliseren van de impact van incidenten en verliezen.
- Beperk de uitvaltijd tijdens incidenten tot een minimum en verbeter de hersteltijd.
- Houd geprioriteerde activiteiten draaiende in tijden van crises.
- Voldoen aan de wettelijke en reglementaire vereisten.

Grip op continuïteit met ISO22301?

Onze managementsystemen ondersteunen bij implementatie en certificering!

Meer weten over de ISO 9001, ISO 22301 of andere certificeringen die voor jouw organisatie interessant zijn?

Of hulp nodig bij implementatie van de normen? We komen graag in contact voor mogelijkheden en informatie!

Mail naar: sales@irm360.nl of vul het contact formulier hier in!