NIS 2 


NIS2 (Cbw)

De Europese Unie heeft de NIS2-richtlijn geïntroduceerd om de veerkracht van organisaties die vitale diensten verlenen, zoals energie, transport en gezondheidszorg, te versterken. Deze richtlijn stelt regels vast om ervoor te zorgen dat deze bedrijven goed beschermd zijn tegen cyberaanvallen. EU-lidstaten dienen deze richtlijn in de tweede helft van dit jaar te implementeren en zal dan ook 17 oktober gelden voor deze bedrijven. In Nederland zal de richtlijn geïmplementeerd worden als de de Cyberbeveiligingswet (Cbw), die naar verwachting in 2025 van kracht zal zijn. Bedrijven die de regels niet naleven, riskeren aanzienlijke boetes. Wilt u weten of uw bedrijf aan de richtlijn moet voldoen?
Klik hier om dit te controleren met de zelfevaluatietool van de overheid.

CyberManager voor het aantonen van de NIS2 Naleving

Bedrijven die Essentiele of Belangrijke diensten leveren, moeten vanaf oktober 2024 laten zien dat ze voldoen aan de NIS2-regels. Dit betekent dat ze moeten zorgen voor een goede beveiliging, problemen snel moeten melden, en aanvullende maatregelen moeten nemen zoals het hebben van noodplannen en het regelmatig controleren van hun beveiliging.

Afhankelijk of het bedrijf Essentiele of Belangrijke diensten levert en hun omgeving, moeten er maatregelen genomen worden. Dit omvat het hebben van systemen die bedreigingen kunnen detecteren en erop kunnen reageren, het hebben van noodplannen, het uitvoeren van regelmatige controles en dient beleid en risicomanagement ingevoerd zijn. Deze organisaties zullen ook eisen stellen aan hun leveranciers. Leveranciers, veelal MKB-bedrijven zullen moeten voldoen aan de Basisbeveiligingsmaatregelen en als ze impact hebben op de netwerk en informatiesystemen van deze organisatie kunnen er ook extra maatregelen geëist worden.

Leveranciers zullen vaak terugvallen op de ISO 27001-standaard om te laten zien dat ze goed beveiligd zijn aangezien deze de Basisbeveiligingsmaatregelen uit de NIS2 afdekt. Maar de standaard dekt een breder gebied af en is soms te complex voor kleinere bedrijven.

NIS2 Basismaatregelen voor MKB-leveranciers, belangrijke en essentiële bedrijven

IRM360 biedt daarom een aantal NIS2 (Cbw) maatregel inrichtingen voor zowel MKB-leveranciers als de Essentiele en Belangrijke leveranciers voorzien van templates en koppelingen waardoor het makkelijker wordt deze maatregelen te implementeren en de compliance aan te tonen.

Waarom de CyberManager?

Met onze software kunnen bedrijven direct zien hoe ze ervoor staan met de NIS2-regels. Of u nu een Essentieel of Belangrijke organisatie bent of een MKB-organisatie.

U kunt de omgeving eenvoudig uitbreiden om te voldoen aan de ISO 27001-standaard. Ook zijn andere EU-richtlijnen, -verordeningen en normen beschikbaar zoals de Digital Operational Resilience Act (DORA), BIO, NEN7510, IEC 62443, CSIR, ISO 27701, BC 5701 of bijvoorbeeld de ISO 42001 voor het Artificial Intelligence Management System. De CyberManager ondersteunt meer dan 40 andere frameworks en normen.

Heeft u al de  CyberManager?

Heeft u al de CyberManager in gebruik, dan kunt u het NIS2-dashboard eenvoudig toevoegen aan uw bestaande normenset en koppelen aan uw bestaande maatregelen. Het NIS2 dashboard wordt dan direct actief.

Schermafbeelding-CyberManager-NIS2-IRM360.png

Kies voor IRM360


Met IRM360 bent u verzekerd van een veilige en compliant toekomst op een schaalbare, praktische en kosten efficiënte wijze.
Met onze overige managementsystemen voor onder andere Privacy, Business Continuity, Artificial Intteligence en Risk Awareness breidt u eenvoudig uw beheersing uit op uw tempo.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag een online demo van onze software aan.

Klik hier voor het aanvragen van een online demo.

Het IRM360 Management Systeem is geschikt voor alle gangbare normen, certificatieschema’s en beoordelingsrichtlijnen


Meer weten?

dreamstime_xxl_34685949.jpg

ISO 27001

Op een gestructureerde en eenvoudige manier voldoen aan de eisen van informatiebeveiliging

ISO27701 AVG.jpg

ISO 22301

Zorg dat uw organisatie klaar is voor certificering op het gebied van Business Continuity!

Normen-ISMS-Cyber-Security.jpg

Cybersecurity Framework

Bescherm je organisatie beter tegen cyberaanvallen door middel van de NIST-richtlijnen!

Meer over het IRM360 Managementsysteem?

Klik hier voor meer informatie!

We komen graag in contact.

Mail naar: sales@irm360.nl of vul het contact formulier in.